În urmă cu câteva zile am găsit pe un blog foarte interesant un articol la fel de interesant cu titlul „Despre boala şi moartea lui Mihai Eminescu”. Ulterior am aflat că există o carte cu acest titlu scrisă de medicul neuropatolog Ovidiu Vuia, care explică foarte detaliat boala care l-a răpus pe marele poet. Am fost foarte bucuros să găsesc în carte ideea pe care eu personal o susţin de ceva timp în discuţiile pseudo-filozofice cu diferite persoane, cum că Mihai Eminescu nu a fost bolnav de sifilis. Cartea explică şi imposibilitatea teoriei conform căreia poetul ar fi suferit de sifilis congenital. Toată lumea ştie că, la sfârşitul vieţii, Eminescu era nebun…FALS! Este o diferenţă foarte mare între nebunie şi starea în care s-a aflat poetul în ultimii săi ani. Ovidiu Vuia spune la un moment dat: „Eminescu a fost psihotic, dar nu dement!”

Faptul că aceste false teorii referitoare la boala şi moartea geniului au fost promovate de-a lungul anilor, arată că cineva a vrut să ascundă adevărul despre moartea lui Eminescu…cine? De ce?

Pun mai jos blog-ul de care vorbeam la începutul articolului şi un link spre extraordinara carte a lui Ovidiu Vuia, „Despre boala şi moartea lui Mihai Eminescu”.

Articol: Despre boala și moartea lui Mihai Eminescu

Ovidiu Vuia – Despre boala și moartea lui Mihai Eminescu

Aici sunt câteva fragmente din carte:

Reclame